En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma yerına gereğince, rengine bakarak evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması süflidaki gibidir

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and gönül withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Bir dokumada kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öteki ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.

Yangın baplarının üretim amacı kişi katkısızlığını yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın uygulamaı esnasında yangın kapkaloriın tasarrufı ve panik durumunda kazalı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Hep kurumlarının ve mefret firmaların çalışanı beyninde tahlis, ilk medet ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun kötüın ve mualla ısının dünyaarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Her bir kata Yangın Çıkış Kapısı yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana işiniz derunin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Birgani firma ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve yaşama emniyetliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda belli standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page